Taze fasulyenin daha hızlı pişmesini sağlayan yöntem! Uğraşınız azalacak

Yapılışı:
Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyin ve isteğiniz büyüklükte doğrayın. Bol suyla yıkayın.
Düdüklü tencereye sıvı yağı veya zeytinyağını ekleyin. Doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
İsteğe bağlı olarak domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Rendelenmiş veya küp doğranmış domatesleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Doğradığınız taze fasulyeleri tencereye ilave edin ve karıştırın.
Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Önemli Püf Noktası: Taze fasulyenin kendi suyuyla pişmesi daha lezzetli olacaktır. Bu nedenle ilk etapta su eklemeyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 5-7 dakika kadar pişirin. Bu süre içinde fasulye suyunu salacaktır.
Eğer yemeğin çok susuz olduğunu düşünüyorsanız, yarım veya 1 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte buharı çıkmaya başlayana kadar ısıtın.
Buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Pişirme süresi fasulyenin tazeliğine göre değişiklik gösterebilir. Çatal batırarak yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz.
Pişirme süresi dolduktan sonra ocağın altını kapatın ve düdüklü tencerenin basıncının tamamen düşmesini bekleyin. Kapağı dikkatlice açın.
Sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav veya yoğurt ile harika bir öğün oluşturur.
(Haber Global)