Çiğ Enginar Salatası

 Tarif defterimden;

 Taze çanak enginarı pişirmeden çiğ olarak kolaylıkla yapabileceğiniz sağlıklı ve leziz salata…

Servis: 3 – 4 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 limon suyu

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

4 – 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

3 adet çanak enginar

1 dal taze sarımsak

7 – 8 dal dereotu

1 küçük kapya biber

1 yemek kaşığı kapari

Yapılışı:

*Limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, bir yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu orta boy kaseye alarak karıştırın. 

*Enginarları mandolin veya bıçak yardımıyla incecik doğrayarak kararmamaları için bekletmeden limonlu sosa aktarıp karıştırın. 

*Taze sarımsak ve dereotunu incecik doğrayın, kapya biberi de minik küpler halinde doğrayıp kapari ile birlikte enginarlı karışıma ekleyin. Salatayı servis tabağına aktarıp kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. 

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

 

Başa dön tuşu
Haber Son Havadis