New Yorklu diyetisyen kilo verme sürecinde yapılan en büyük hatayı açıkladı! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

ABD’li diyetisyen Natalie Rizzo’ya göre, gün içerisinde sık ama kalorisi düşük öğünler halinde beslenmek, daha hızlı zayıflamanıza yardımcı olabilir. Rizzo, bilinenin aksine uzun saatler aç kalmanın, kilo verme sürecinde yanlış bir yöntem olduğunu savundu.

Diyetisyen Natalie Rizzo, kilo verme sürecinde uzun saatler aç kalmanın, sağlıksız yiyeceklere yönelme ihtimalini artırdığını belirtti.2022’de yapılan bir araştırmanın da bu görüşü desteklediğini söyleyen New Yorklu diyetisyen, ”Eğer her gün aynı saatte yemek yiyemiyorsanız, açlık sancılarınızı bastırmak için 3-4 saatte bir yemek yemeye özen gösterin. Yemek yiyemiyorsanız bile mutlaka atıştırmalık tüketin. Ancak öğünlerinizin yüksek kalorili ve sağlıksız besinlerden oluşmamasına dikkat edin” dedi.Kilo verme sürecinde protein ağırlıklı beslenmeyi savunan Rizzo; yüksek proteinin meyveler, sebzeler, tam tahıllar, fasulye ve baklagiller gibi karbonhidratlarla dengelenmesini önerdi.Protein, diğer besinlere göre sindirimi daha uzun sürdüğü için daha tok hissetmenize yardımcı olabilir. Ayrıca yağsız kas kütlesini korumaya da destek olur.Ancak Harvardlı profesör Dr. Fatima Cody Stanford, aşırı proteinin özellikle böbrek hastalığı olan kişilerde ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor.Her gün bol bol su içmek metabolizma hızını yüzde 24-30 oranında arttırıyor ve bu da daha çok kalori yakmanıza imkan veriyor. Bu nedenle su içmeyi ihmal etmeyin.Yeşilçayda bulunan ‘kateşin’ adı verilen güçlü antioksidanlar, yağ yakmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.
Ancak yeşil çay başta olmak üzere pek çok bitki çayının, kalp ve damar hastaları için önerilmediğini unutmayın.Hamur işleri veya tahıl değerini kaybetmiş karbonhidratlardan mutlaka kaçının. Araştırmalar, karbonhidratların kan şekerini bir anda yükselttiği için daha kısa sürede acıkmaya ve kilo almaya neden olduğunu kanıtladı.
ŞEKER EN SİNSİ DÜŞMAN
Kilo almadaki en önemli etkenlerden biri olan şeker, günümüzde pek çok endüstriyel ürünün içerisinde yaygın olarak kullanılıyor. Şeker, yalnızca kilo alımına değil, diyabet ve kalp hastalıklarına da zemin hazırlıyor. Bu nedenle rafine şeker tüketimini önce azar azar sonra ise tamamen bırakın.Açlığınızı bastırmak için yanınızda her zaman sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Kuruyemiş, probiyotikli yoğurt, şeker ilavesiz granola barlar, taze ve kuru meyve gibi sağlıklı alternatiflere yönelin. (NTV)

Başa dön tuşu
Haber Son Havadis