Çikolatalı Muzlu Muffin

 Sağlıklı atıştırmalık;

 Muzlu, çikolatalı, fıstık ezmeli, rafine şekersiz ve unsuz leziz muffinler ara öğün atıştırmalığı olarak kolaylıkla hazırlanabilir… 

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram sayfamdan ulaşabilirsiniz.

Servis: 12 adet

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;

2 bardak yulaf ezmesi, ince öğütülmüş

Yarım çay kaşığı karbonat

1 paket kabartma tozu

2 yemek kaşığı mavi haşhaş

4 adet olgun yerli muz

2 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi

1 yemek kaşığı sıvı yağ

3 yemek kaşığı elma özü

2 yumurta

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

75  gr bitter damla çikolata

Üzerleri için;

2 yemek kaşığı damla çikolata

2 yemek kaşığı file badem

Yapılışı:

*Muffin kalıplarına pişirme kağıdı yerleştirin.

*Yulaf ezmesi, karbonat, kabartma tozu ve haşhaşı harmanlayın.

*Muzu çatal yardımıyla ezin. Yoğurt, fıstık ezmesi, sıvı yağ, elma özü, yumurtalar ve vanilya özütünü ezilmiş muzlarla birlikte derin bir kaba alarak mikser yardımıyla  3- 4 dakika çırpın. Yulaflı karışımı sıvı karışıma ekleyerek homojen kıvama gelene kadar çırpın. En son çikolatayı ilave edip karıştırarak muffin kalıplarına pay edin. Üzerlerine çikolata ve file bademi serpiştirin.

*170 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirip kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.

Kısa notlar;

*Elinizde ince öğütülmüş yulaf ezmesi yoksa normal yulaf ezmesini rondodan geçirin.

*Elma özü yerine bal kullanabilirsiniz.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu
coin toss online