Hardallı Lahana Salatası

 Tarif defterimden;

Hardallı sos ve kavrulmuş cevizin çok yakıştığı leziz lahana salatası…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 6 – 8 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Malzemeler:

200 ml lik bardak ölçüsüyle;

Yarım beyaz lahana, 700 gr

1 bardak ince doğranmış mor lahana

1 bardak rendelenmiş havuç

2 sap taze soğan

1 kapya biber

8 – 9 dal maydanoz

8 – 9 dal dereotu

1 adet turp

1 çay kaşığı tuz

Hardallı sosu için;

2 yemek kaşığı hardal

1 lime veya limon suyu

Yarım bardak sızma zeytinyağı

2 diş sarımsak, ezilmiş

1 tatlı kaşığı sumak

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

————————

1 bardak kavrulmuş ceviz içi, iri parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı nar tanesi

Yapılışı:

*Beyaz lahana, taze soğan, kapya biber, maydanoz, dereotu ve turpu incecik doğrayıp büyük bir kaba aktarın. Mor lahana, havuç ve tuzu ekleyip lahana yumuşayana kadar elinizle yoğurun.

*Sos malzemelerini derin bir kasede karıştırıp salatanın üzerine dökün, ceviz içi ve nar tanelerini de ilave ederek karıştırın. Salatanın üzerini kapatarak buzdolabında en az 3 – 4 saat veya bir gece beklettikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Kısa bir not;

*Salatayı 4 – 5 gün buzdolabında saklayabilirsiniz. 

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu
Haber Son Havadis