Bezelye Çorbası 

 Tarif defterimden;

Taze veya dondurulmuş bezelye ile kolaylıkla yapabileceğiniz leziz çorba…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 4 – 6 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25 – 30  dakika

Malzemeler:

200 ml lik bardak ölçüsüyle;

1 orta boy kuru soğan, yemeklik doğranmış

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy patates, küp küp doğranmış

3 diş sarımsak, incecik doğranmış

4 bardak bezelye

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

5 – 6 bardak su

Yarım demet dereotu, ince doğranmış

Üzerlerine;

Bezelye taneleri, taze çekilmiş karabiber

Yapılışı:

*Doğranmış soğan ve zeytinyağını orta boy tencereye alın, kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Patates ve sarımsakları ilave ederek sarımsak aromasını yağa bırakana kadar kavurmaya devam edin. Bezelyeyi ekleyip 4 – 5 dakika kavurduktan sonra su, karabiber ve tuzu ilave edin. *Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte bezelyeler yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ve ocağı kapatın (pişen bezelyelerden 3 – 4 yemek kaşığını üzeri için ayırın). Dereotunu ilave ederek çorba püre haline gelene kadar blenderden geçirin.

*Çorbayı tabaklara pay ettikten sonra üzerlerini bezelye taneleri, dereotu ve taze çekilmiş karabiber ile süsleyin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu
Haber Son Havadis