Artık muzu çöpe atmayacaksınız! Taze kalmasını sağlayacak tüyolar

2. Muzları Diğer Meyvelerden Uzak Tutun:
Tıpkı muzlar gibi, elma, avokado ve domates gibi bazı meyveler de olgunlaşma sürecinde etilen gazı salgılar. Bu gaz, yan yana duran muzların çok daha hızlı olgunlaşmasına ve kararmasına neden olabilir.
Muzlarınızı diğer meyvelerden ayrı bir yerde saklamaya özen gösterin. Mümkünse, farklı meyve sepetleri veya buzdolabının farklı çekmecelerini kullanın.
3. Buzdolabında Saklamaktan Çekinmeyin (Doğru Şekilde):
Birçok kişi muzun buzdolabında saklanmaması gerektiği yanılgısına düşer. Aslında, muzlar olgunlaştıktan sonra buzdolabında saklanabilir. Soğuk hava, olgunlaşma sürecini önemli ölçüde yavaşlatır. Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var:
Çözüm: Muzlarınız tam olgunlaştığında (istediğiniz kıvama geldiğinde) buzdolabına kaldırın. Kabukları soğukta kararabilir, ancak içleri haftalarca taze kalacaktır. Buzdolabından çıkardığınızda oda sıcaklığına gelmesini bekleyerek tüketebilirsiniz.
(Haber Global)