Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali’nin Programı Açıklandı

23–25 Mayıs tarihlerinde Urla’da düzenlenecek festival, gastronomi ve sinemayı; caz müzikten atölyelere, film gösterimlerinden tadım etkinliklerine uzanan zengin bir programla buluşturuyor.
Gastronomi ile sinemayı yaratıcı bir zeminde buluşturmayı hedefleyen Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali, bu yıl ilk kez 23–25 Mayıs tarihleri arasında Urla’da gerçekleşiyor. “Sofradan Beyaz Perdeye: Yemek ve Sinemanın Buluşma Noktası” temasıyla yola çıkan festival; atölye çalışmaları, ustalık sınıfları, söyleşiler, film gösterimleri, tadım etkinlikleri ve sergilerle dolu dolu bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.
Festivalin açılış günü, caz müzik dinletisiyle başlayacak ve ardından bağımsız gastronomi filmleri, şef portreleri, belgesel prömiyerleri ve sinema odaklı söyleşilerle devam edecek. İkinci ve üçüncü gün ise yemek-sinema ilişkisini farklı yönleriyle ele alan sunumlar, yönetmen ve şef söyleşileri ile sürecek. Tüm gün boyunca sürecek müzikli performanslar ve film gösterimleri, katılımcılara etkileşimli bir festival atmosferi sunacak.
Festival programında ayrıca, Ebru Ceylan ve Nihat Özdal’ın “Arkası” adlı fotoğraf sergisi de ziyaretçilere açık olacak. Festival boyunca çeşitli temalara sahip bağımsız gastronomi filmleri gösterilmeye devam edecek.
Ana mekânları UrlaDam ve Köstem Zeytinyağı Müzesi olan festival, gastronomi dünyasının usta şeflerinden sinema sektörünün temsilcilerine, yenilikçi sanatçılardan yemek kültürü üzerine çalışan tarihçilere kadar pek çok farklı alandan ismi ağırlayacak.
Festival biletleri, BuBilet üzerinden satışta. Türk gastronomi sinemasına katkı sunmak ve bu alandaki yaratıcı projeleri desteklemek amacıyla düzenlenen bu festival, Urla’yı gastronomi ve sinema tutkunlarının buluşma noktasına dönüştürecek.
Etkinliklere dair en güncel gelişmeler ve sürpriz konuklar için festivalin resmi Instagram hesabı takip edilebilir.
Festival Programı:
23 Mayıs Cuma
15:00 – Açık Perde Seçkisi: Enginar Zamanı Apicius’un Sofrası, Toprağına Renk Katanlar, Sinema ve Mutfak Kültürü
15:00 – Film Gösterimi: Feyza’nın Mutfağı
16:00 – Caz Müzik Dinletisi Cazbend Quartet
16:00 – Gastro Sınıf: Yarımada Mutfağına Modern Bakış : Şef Serkan Anavatan
16:00 – Film Gösterimi: Digesting Sustainability (Dünya Prömiyeri)
17:00 – Film Gösterimi: Feyza’nın Mutfağı
17:00 – Gastro Sınıf: Şef Hikayeleri: Şef Osman Sezener
17:00 – Söyleşi: Esnaf Lokantaları Hikayeleri: Ezel Akay, İsmet Gecikmiş, Handan Kaygusuzer
17:00 – Film Gösterimi: Digesting Sustainability
18:00 – Söyleşi: Film Tasarımı, Yönetimi, Yemek Filmleri, Feyza’nın Mutfağı: Jale İncekol, Prof. İlkay Kanık
18:00-Açık Perde Seçkis: Enginar Zamanı, Apicius’un Sofrası, Toprağına Renk Katanlar, Sinema ve Mutfak Kültürü
18:00 – Sine Sınıf: Oyuncunun Felsefesi : Nazan Kesal
18:00 – Film Ekibi Söyleşisi: Digesting Sustainability: Şef Blanca Del Noval, Maria Paulina Duque, İsmail Ertürk, Nihat Özdal
19:00 – Film Gösterimi: La Cocina
24 Mayıs Cumartesi
12:00 – Açık Perde Seçkisi: Persephone, Churchill Değil, Çörçıl, Makarna ya da Mutluluk Üzerine
12:00 – Gastro Sınıf: Şef Ozan Kumbasar – Soru-Cevap
13:00 – Sine Sınıf: Yemek ve Filmler Üzerine Psikokültürel Yolculuk: Marlow Murat Karakütük
13:00 – Film Gösterimi: IGCAT Food Film Menu 2024 Söyleşi: Mekânın Peşinde : Sinemada Bölgesel Anlatılar: Valentin Marcus Andersen
14:00 – Gastro Sınıf: Şef Aylin Yazıcıoğlu – Soru-Cevap
14:00 – Film Gösterimi: En El Camino De Esmirna: İzmir’e Giden Yolda & Yönetmen Söyleşisi: Pere Albero
14:00 – Söyleşi: Sözcükler, Tatlar ve Görüntüler: Nihat Özdal, Kemal Varol
15:00 – Açık Perde Seçkisi: Bağımsız Gastronomi Filmleri Yerüstü-Yeraltı, Toprağına Renk Katanlar, Enginar Zamanı
15:00 – Söyleşi: Mutfağın Alt Üst Oluşu; Evlerden Saraylara Modern Mutfağın Yaratıcıları: Prof. Dr. Seda Genç, Sırma Güven, Şef Aylin Yazıcıoğlu
16:00 – Söyleşi: Denizlerden Sofralara: Şef Ahmet Can Aras, Şef Osman Serdaroğlu
16:00 – Film Gösterimi: Catalonia Tanıtım Filmleri – Şef Söyleşisi: Daniel Olivella
18:00 – Söyleşi: Yeryüzü Sofraları: Ahmet Güzelyağdöken, Ercan Kesal
19:00 – Film Gösterimi: Umami ve Film Ekibi Söyleşisi
21:30 – Gösterim & Performans: Şarkılarla Memleket Sofraları : Murat Meriç
25 Mayıs Pazar
12:00 – Açık Perde Seçkisi: Bağımsız Gastronomi Filmleri Yağmurlu Kentin Altın Suyu, Suriye Mutfağı İstanbul’da
13:00 – Film Gösterimi: Giovanni’s Smyrna Söyleşi: Giovanni’s Smyrna Üzerine: Prof. Dr. Ragıp Taranç
13:00 – Sine Sınıf: Oyunculuğa Bütünsel Yaklaşım : Fadik Sevin Atasoy
13:00 – Söyleşi: Ege Gastronomisi ve Rakı: Merin Sever
14:00- Söyleyişi: Umursayan Bir Flanörle Beyoğlu’nın İzinde: Umur Talu
14:00 – Sine Ustalık Sınıfı: Yeşim Ustaoğlu
14:00 – Söyleşi: Gastronominin Görselliği: Prof. Mehmet Ali Kılıçbay, Doç. Dr. Ahmet Huri
15:00 – Açık Perde Seçkisi: Yerüstü- Yeraltı, Sinema ve Mutfak Kültürü, Kargı, Makarna ya da Mutluluk Üzerine
16:00 – Söyleşi: Başrolde Mutfak: Serdar Vardar, Vedat Atasoy, Erkan Can, Güven Kıraç, Ebru Korali, Etki Derneği
16:00 – Söyleşi: Pieter Brueghel’in Karnaval ve Perhiz Arasındaki Savaş Tablosu Üzerine: İsmail Ertürk, Ahmet Güzelyağdöken
17:00 – Film Gösterimi: Sideways
19:00 – Söyleşi: Yan Yollar ve Karşılaşmalar: Levon Bağış, Ceylan Ertörer Diaz, Ercan Kesal
20:15 – Konser: Evrim Özkaynak
23 – 25 Mayıs
Sergi: “Arkası” – Ebru Ceylan & Nihat Özdal