Yoğurtlu Erişte Salatası

Tarif defterimden;

Süzme yoğurt, turşu ve kavrulmuş cevizin çok yakıştığı  erişte salatasını deneyin derim…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 4 kişilik

Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 su bardağı erişte + su + 1 tatlı kaşığı tuz

1 orta boy salatalık

5 – 6 adet kornişon turşu

2 diş sarımsak, ezilmiş

2 küçük kapya biber, incecik doğranmış

1/4 demet dereotu, incecik doğranmış

1,5 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

6 – 7 adet tam ceviz içi, kavrulmuş

Üzerine;

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 küçük kapya biber, incecik doğranmış

3 – 4 dal dereotu

2 – 3 adet tam cevizi içi, kavrulmuş

Yapılışı: 

*2 – 3 litre suyu derin bir tencereye alın, açık ateşte su kaynamaya başlayınca tuz ve erişteyi ekleyin. Yeme kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın ve süzgeçten geçirin. Soğuması için kenarda bekletin.

*Salatalık ve kornişonları rendenin iri tarafıyla rendeleyin, sarımsak, kapya biber, dereotu, mayonez ve iri parçalara bölünmüş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve soğutulmuş erişteleri yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın.

*Salatayı servis tabağına geçirip üzerine doğranmış kapya biber, dereotu ve ceviz içi ile süsleyip zeytinyağı akıtın. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu
casino games and slots